Clubkampioenen 2020

Onderdeel van de algemene vergadering begin maart, was o.a. het bekendmaken van de clubkampioenen van Kleindiervereniging Euregio Aalten-Bocholt. De winnaars zijn:

  • Melanie Albrecht bij de watervogels
  • René te Brake bij de grote kippen
  • Jan Aarnink bij de krielen
  • Werner Schemmer bij de  duiven.

Daarnaast won Peter Brauckmann het algemeen clubkampioenschap met in totaal 480 punten.

Ook op andere regionale shows, aan beide zijden van de grens, waren leden van onze vereinging zeer succesvol. In Varsseveld won Wim te Brake met zijn zeldzame Oud Hollandse kropper de prijs voor beste duif van de show. Henk Lubbers bereikte op dezelfde show met zijn Engelse Dwergkropper 4 keer het predicaat “Uitstekend”. Ook bij de kippen behaalden W. Diepenbroek, H. Tinneveld, G. Simmelink, B. te Hennepe en R. te Brake uitstekende resultaten.

Op de regioshow in Velen showde Melanie Albrecht opnieuw het beste dier van de show met één van haar haar Rouen-eenden.  Rouen-eenden staan op de  rode lijst staan ​​van bedreigde huisdierenrassen. Ze heeft dan ook zeer terecht de hoogste waardering kregen met de bondsmedaille.

Ook S. Iding, W. Schemmer en U. Wagner behaalden uitstekende resultaten met hun duiven en wonnen prijzen van zowel de regionale- als landelijkeverenigingen.

Maar de leden hebben niet alleen hun dieren met succes regionaal tentoongesteld, ook op nationale en internationale tentoonstellingen deden ze het goed. Peter Brauckmann won in Leipzig in totaal 7 Duitse eretitels met zijn Russische en Arabische duiven. Stefan Iding werd Europees kampioen met zijn lynxduiven in Dannemarie (Frankrijk) en één van zijn duivinnen werd zelfs Europees kampioen op deze internationale show.