Annulering Euregioshow Bocholt 2020

Beste Inzenders, fokvrienden en liefhebbers

Met een zwaar hart, moeten we de komende Euregioshow annuleren. We hebben het besluit niet over een nacht ijs genomen en zo lang mogelijk uitgesteld, maar de snel toenemende Aantal Covid 19 besmettingen laten ons geen andere optie.

Met bijna 3.000 kleine dieren van meer dan 300 exposanten zou de beurs dit jaar de grootste kleine dierenshow in de omgeving van de Achterhoek en Münsterland zijn geweest. Maar dat is tevens ook het probleem!

Om aan de begrijpelijke wettelijke beperkingen te voldoen, hadden we ten minste 2/3 van de exposanten moeten annuleren, omdat dergelijke evenementen alleen met maximaal 100 deelnemers kunnen worden gehouden in Nordrhein Westfahlen (vanaf vandaag).

Voor ons in Aalten-Bocholt, die staat voor samenwerking tussen verschillende Diergroepen en verenigingen en ook nog eens grensoverschrijdend is, was zo’n stap ondenkbaar. Vandaar de pijnlijke stap van afzegging voor ons, waarvoor we u vragen om begrip.

Wij willen benadrukken dat wij openlijk en goed hebben samengewerkt met de bevoegde autoriteiten, en samen hebben we altijd onze gezondheid als grootste speerpunt in gedachten gehouden.

Uiteindelijk hopen we dat de situatie van Covid-19 zo snel mogelijk zal afnemen en dat we volgend jaar weer een mooie show kunnen neerzetten. Met Vriendelijke Groet het Bestuur.